WANHAN AJAN KEITTIÖSSÄ
Yllätä ystäväsi ja perheesi suomalaisilla perinneherkuilla kuten kuutelo, liuskaloora, kaltikaiset, apposet, kuutamopuuro tai mansikkapöperö. Tämä kirja vie sinut lumoavalle aikamatkalle vuoden 1896 keittiön arkeen ja juhlaan. Isomummin keittiö kertoo oman aikansa suuritöisestä ruoanlaitosta, jolloin vuodenajat ohjasivat taloutta enemmän kuin nykypäivänä. Kirjan reseptit onnistuvat nykyaikaisin välinein ja ruoka-ainein helposti tuoden tuulahduksen mennyttä aikaa jokaisen arkeen.
34-vuotias taloudenhoitaja Elsa Helminen pitää ruokapäiväkirjaa ja kertoo arjen mietteistään koskettavasti. Kuhunkin kuukauteen liittyvät ruokaohjeet on muutettu vastaamaan nykypäivää. Menneen ajan tunnelmaa elävöittää upean nostalginen kuvitus. Lämpimän ja elävän kuvauksen runsaan sadan vuoden takaiseen ruokakulttuuriin ovat kirjoittaneet Kai Linnilä ja Hanna Pukkila.
"Kirjassa on myös aina ajankohtaisia ohjeita rapujen keitosta raparperikiisseliin. Aitouden etsijälle selviää, miten ruisleivän juuri syntyy. Kirja on selkeä ja herkullisen kaunis. Menneen ajan piirrosten ja kuvien keskellä sianpääsylttykin näyttää romanttiselta."
-- Helsingin Sanomat 16.9.2004