Kirjoitettu

Suomenhevonen – Isänmaata rakentamassa ja puolustamassa

Suomi 100 vuotta – suomenhevonen 110 vuotta

Kuvituksensa puolesta kirja on todennäköisesti komein koskaan suomenhevosesta julkaistu teos. Kaikki kirjan 230 kuvaa puolustavat paikkansa, yhtään perustelematonta otosta ei ole. – Harri Lind – Hevosurheilu 6.10. 2017

 

Suomen juhlavuonna kertaamme historian kipukohtia ja saavutuksia. Muistammeko, kuka raatoi kanssamme pelloilla ja metsissä, kuka oli tärkein aseveljemme sodissa?

Sitkeä suomenhevonen käänsi maan, kiskoi tukit, pyöritti koneita ja veti mitä tahansa heinäharavasta tykkiin. Hevonen oli enemmän kuin kotieläin; se oli statussymboli, ystävä, avain parempaan elintasoon. Suomalainen on aina tuntenut samankaltaisuutta sisukkaan, itsenäisen, luotettavan ja työteliään hevosensa kanssa.
Tämä teos kertoo ajasta, jolloin suomenhevonen oli korvaamaton toveri sodassa, kotirintamalla ja jälleenrakennustyössä. Suomenhevosten määrä oli huipussaan 1950-luvulla: enimmillään niitä oli yli 400 000. Kirjan sykähdyttävät valokuvat palauttavat mieliin ajan, jolloin hevonen oli perheenjäsen ja mukana arjessa. Nuoremmalle polvelle kirja kertoo, kunka itsenäisyyttä puolustettiin ja nyky-Suomen perusta rakennettiin yhdessä hevosen kanssa.

Suomenhevonen – Isänmaata rakentamassa ja puolustamassa

240 sivua, kovakantinen, yliveto
mitat 280 x 210 mm
suurikokoiset, nostalgiset valokuvat

Karjalainen siirtolaispoika on lähtenyt ratsain evakkomatkalle.
Perunan nostoa Rukajärven kylässä.
Kirjoitettu

Suojeluskunnat 100 vuotta – Suojeluskuntien Suomi

Vuonna 2018 tulee kuluneeksi sata vuotta suojeluskunta­järjestön perustamisesta.  Juhlavuoden suurteos kertoo, kuinka perusteellisesti  suojeluskunnat vaikuttivat suomalaiseen yhteiskuntaan.
  •  Keitä suojeluskuntalaiset olivat?
  • Miksi suojeluskunnista kasvoi mahtijärjestö?
  • Mitä suojeluskuntalaiset harrastivat ja kuinka heitä koulutettiin?
  • Miten suojeluskunnat näkyivät suomalaisessa arjessa?
  • Kuinka järjestöön vaikuttivat vuoden 1918 sota ja 1930-luvun oikeistoradikalismi?
  • Millainen merkitys suojeluskunnilla oli Suomen selviytymiselle talvi- ja jatkosodassa?

 

Rajoitettu painos 2018 numeroitua kappaletta – Ainutlaatuinen kuvitus paljon ennen julkaisemattomia  valokuvia järjestön toiminnasta  sekä keräilyesineistä
Laajuus 448 sivua
Mitat 250 x 300 mm
Nahkaselkä pintein
Kultafoliointi etu- ja takakannessa
Kaksi lukunauhaa
Painettu Suomessa
suomalaiselle paperille
2018 numeroitua kappaletta
Numero 1 luovutetaan
tasavallan presidentille ja
numero 2 Kansalliskirjastolle

 

Lataa esite tästä

 

Suojeluskuntajärjestön tarina kesti

reilun neljännes­vuosisadan,

mutta sen vaikutus on

ollut kauaskantoinen.

Kirjoitettu

Kai Linnilä 23.07.1942-24.08.2017

Kirjatalomme Amanitan perustaja ja pitkäaikainen toimitusjohtaja Kai Lauri Linnilä (s. 1942) menehtyi yllättäen torstaina 24.8.2017 sydänkohtaukseen työmatkalla Forssassa.

 

Kai Linnilä oli monipuolinen ja ahkera tietokirjailija, joka erikoistui taide- ja ruokahistoriaan. Kuluneen kesän aikana valmistui pitkään työn alla ollut suomalaisen sikariteollisuuden historia. Kai oli myös merkittävä kotiseutuvaikuttaja, yksi Somerniemen kesätorin perustajista, kotiseutukirjallisuuden ystävä ja Somerniemi-Seuran puheenjohtaja.

 

Muistamme Kain kannustavana ja poikkeuksellisen luovana ja sivistyneenä työtoverina ja ystävänä. Hän oli Amanitan isähahmo, jonka valtava tietomäärä oli aina käytettävissä. Luottamuksellaan toisten kykyihin hän kannusti ja rohkaisi meitä uudenlaisiin saavutuksiin.

 

Kain äkillinen poismeno on suuri isku perheelle ja pienelle työyhteisölle. Yritys ja perhe jatkavat eteenpäin, kuten tiedämme Kain toivovan.

 

Toivomme perheelle sururauhaa.