Suomenhevosen juhlateos on ilmestynyt

hevoskorttinetti

Suomenhevonen – arjen sankari  on  monipuolisin ja laajin teos suomalaisen hevosen vaiheista esihistoriasta nykypäivään.

Kookkaassa 448-sivuisessa teoksessa on lähes 380 kuvaa. Pääartikkelien kirjoittajat ovat Terttu Peltonen, Päivi Laine, Sari Savikko, Roger Johansson ja Kyösti Saranpää.

Erityisen ajankohtainen on Kyösti Saranpään artikkeli ’Kuninkuusravien 90 vuotta’. Kuninkuusraveja on järjestetty säännöllisesti vuodesta 1924 muutamaa sota-ajan poikkeusvuotta lukuun ottamatta.

Kirjassa on myös mm. uusinta tietoa suomenhevosen alkuperästä: kotieläingenetiikan professori, FT, dosentti Juha Kantasen tietoisku kertoo, millaisia tuloksia on saatu uusissa DNA-merkkitutkimuksissa. Painos on rajoitettu 1000 kappaletta ja jokainen teos on yksittäisnumeroitu.

Lue esite tästä 3 mt

 

Otteita Jorma Kemiläisen kirja-arviosta “Arjen sankari sai arvoisensa suurteoksen” (Hevosurheilu 20.8.2014):

“Tietokirjakustantaja Amanitan julkaisema Suomenhevonen Arjen sankari on suurteos käsitteen kaikissa merkityksissä. – – Kysymyksessä on kenties laajin ja monipuolisin kuvaus suomalaisen hevosen vaiheista. Huolelliset lähdeviitteet sekä kattava lähdeluettelo tekevät teoksesta myös aidon tietokirjan. – – Kulttuuri- ja taidehistoriaan erikoistuneen Savikon käden jälki näkyy niin ammattimaisessa kirjoitusotteessa kuin teoksen lähes 380 kuvaa käsittävässä erittäin laadukkaassa kuvituksessa. – – Artikkeleiden kirjoittajina on hevosalan syvätuntijoita, kuten Terttu Peltonen (kantakirjatyö), Päivi Laine (suomenhevonen tänään), Roger Johansson (hevosjalostuksen varhaisvaiheet) ja Kyösti Saranpää (Kuninkuusravien historia). –  – Aivan uutta tietoa tarjoaa kotieläingenetiikan professori Juha Kantasen artikkeli suomenhevosen geeniperimään liittyvistä DNA-tutkimuksista. – – Tietokirjaa voi pitää kunnianosoituksena suomenhevoselle. Suurteoksella on suurteoksen hinta, mutta rahalle saa kyllä kelpo vastineen.”

Sissiritarit näyteaukeamia

Klikkaa suuremmaksi

 

sissiaukeamiaa sissiaukeamiaa2 sissiaukeamiaa3SissiaukeamatSissiaukeamat9Sissiaukeamat3Sissiaukeamat2Sissiaukeamat4Sissiaukeamat7Sissiaukeamat6Sissiaukeamat5sissiaukeama1sissiaukeama8sissiaukeamasissiaukeama7sissiaukeama6sissiaukeama5sissiaukeama4sissiaukeama3

Sissiritarit on juhlateos suomalaisen sissisodankäynnin unohdetuille sankareille

Tämä numeroitu suurteos on kunnianosoitus suomalaisen sissodankäynnin sankareille. Mannerheim-ristin saaneet kaukopartiomiehet ja sissit olivat tavallista kansaa. He olivat maatalon poikia, sekatyömiehiä, pakolaisia rajan takaa tai juuri asevelvollisuutensa suorittaneita nuoria.
Sissit olivat vapaaehtoisia ja rohkeita, he tulivat mukaan, vaikka riskit olivat suuret. Heitä ei ehdotettu mukaan ilman syytä. He valikoituivat fyysisen ja psyykkisen kunnon, nokkeluuden ja osin kielitaidon ansiosta. Neuvostoliiton pakolaiset, urheat heimoveljet, olivat hyvää sissiainesta.

Toimituskunta kiittää asiantuntevasta käsikirjoituksesta kirjailija Martti Peltomaata, jonka sujuva kerronta pohjaa hänen omaan koulutukseensa. Peltomaa on rajamies ja sissi, joka sai sissin ensi opit 1960-luvulla sissiveteraani Eero Naapurin johtamassa Rajakoulussa. Rajavartijan pitkän uran ajan hän partioi Lapin alueella. Sotilaana ja kirjailijana hän on vuosien mittaan tavannut ja haastatellut kymmeniä sissiveteraaneja.

Toimituskunta ja asiantuntijat

Olli-Pekka Kling, turvallisuuspäällikkö, esineasiantuntija
Kyösti Alenius, aseasiantuntija
Kai Linnilä ja Hanna Pukkila-Toivonen ovat kirjoittaneet ja toimittaneet useita kiitettyjä tietokirjoja ja suurteoksia.
Toimituskunta kiittää Presidentti Mauno Koivistoa, joka on antanut julkaistavaksi artikkelinsa.

Martti Peltomaa: Sissiritarit 
400 sivua, n.300 kuvaa
Nahkaselkä, pinteet, lukunauha 
Kannessa foliopainatus sekä kohopainatus
Takakansi kluuttia, foliopainatus 

Suomalainen taidepainopaperi 150 g

Rajattu painos: 1944 numeroitua kappaletta Ilomantsin taistelun 70-vuotismuiston kunniaksi

Numero yksi luovutettu armeijan ylipäällikölle Tasavallan Presidentille

Isbn 978-952-5330-70-0

 

Lataa esite tästä (4mt)

 

« Vanhempi posts