Kirjoitettu

Suojeluskunnat 100 vuotta – Suojeluskuntien Suomi

Vuonna 2018 tulee kuluneeksi sata vuotta Suojeluskuntajärjestön perustamisesta. Kirjan asiantuntija-artikkelit kertovat, kuinka kauaskantoinen vaikutus järjestöllä oli. Juhlateoksessa on yli 350 kuvaa, mm. paljon ennen julkaisemattomia valokuvia järjestön toiminnasta ja keräilyesineistä. Painettu 2018 numeroitua kappaletta. Numero yksi on luovutettu tasavallan presidentille ja numero kaksi Kansalliskirjastolle.

  •  Keitä suojeluskuntalaiset olivat?
  • Miksi suojeluskunnista kasvoi mahtijärjestö?
  • Mitä suojeluskuntalaiset harrastivat ja kuinka heitä koulutettiin?
  • Miten suojeluskunnat näkyivät suomalaisessa arjessa?
  • Kuinka järjestöön vaikuttivat vuoden 1918 sota ja 1930-luvun oikeistoradikalismi?
  • Millainen merkitys suojeluskunnilla oli Suomen selviytymiselle talvi- ja jatkosodassa?

 

Rajoitettu painos 2018 numeroitua kappaletta – Ainutlaatuinen kuvitus paljon ennen julkaisemattomia  valokuvia järjestön toiminnasta  sekä keräilyesineistä
Laajuus 448 sivua Mitat 250 x 300 mm
Nahkaselkä pintein Kultafoliointi etu- ja takakannessa
Kaksi lukunauhaa
Painettu Suomessa suomalaiselle paperille 2018 numeroitua kappaletta
Numero 1 luovutetaan tasavallan presidentille ja numero 2 Kansalliskirjastolle

 

Lataa esite tästä

Kysy lisää kirjasta täältä!

Kirjoitettu

Suomi 1918 – itsenäisyys sinetöidään ja valtion perusta luodaan

 

Suomi 1918 on kokonaiskuva itsenäisyyden ajan tärkeimmästä vuodesta, jonka ratkaisut määräsivät ­Suomen­ suunnan. Noin 450-sivuinen teos on palkitun historioitsijan, professori Viljo Rasilan suurtyö. Tietoiskut kertovat vuoden suuret ja pienemmät tapahtumat ja ­niiden päivämäärät, ja runsas kuvitus piirtää muotokuvan ­nuoresta­ kansasta sekä arjesta sodan ja rauhan kuukausina. Painettu vain 1918 numeroitua kappaletta. Numero yksi luovutetaan tasavallan presidentille ja numero kaksi Kansalliskirjastolle.

Viljo Rasila on tunnettu historioitsija ja pitkä­aikainen Tampereen yliopiston Suomen historian professori. Suomalainen Tiedeakatemia palkitsi Rasilan ensimmäisellä Eino Jutikkalan historiapalkinnolla vuonna 2007.

Rasila on väitellyt torpparikysymyksestä ja avannut uraauurtavalla tavalla kirjoissaan vuoden 1918 tapahtumia ja taustoja. Hän on kokenut laajojen yleisesitysten laatija, Suomen talous­historia -sarjan toimituskunnan jäsen ja Suomen maatalouden historia -sarjan päätoimittaja.

Viljo Rasilaa on kiitetty erityisesti yksilön kokemusten huomioimisesta yhtenä tärkeänä historiantutkimuksen ulottuvuutena. Suomi 1918 on monipuolinen ja runsaaseen aineistoon pohjautuva kokonaisesitys Suomen valtion ensi hetkistä. Kirjan kantava teema on laki ja laillisuus.

 

Numeroitu painos 1918 kappaletta, numero 1 luovutetaan Tasavallan presidentille ja numero 2 Kansalliskirjastolle. Mitat 250 x 300 mm. Yli 450 sivua, yli 350 kuvaa: valokuvia, piirroksia, maalauksia. Teksti professori Viljo Rasila, toimituskunta Hanna Pukkila-Toivonen, Sari Savikko ja Lauri Linnilä. Nahkaselkä pintein, kultafoliointi selässä sekä etu- ja takakannessa. Kaksi lukunauhaa.

Painettu Porvoossa suomalaiselle paperille. isbn 978-952-5330-95-3

Lataa esite tästä

Kysy lisää teoksesta täältä