Itsenäisen Suomen panssariase

320.00

Panssarit sodan ja rauhan ajan tehtävissä

Kalevi Keskisen ja Jarmo Lindgrenin vuosien suurtyö on nyt valmis

Puolustusvoimien panssarikaluston esittely ja käyttö, 930 valokuvaa  vuosilta 1918–2024

  • 496 sivua
  • 930 kuvaa
  • 1500 numeroitua kappaletta

Hemmottele itseäsi tai muista läheistäsi ainutlaatuisella ja arvokkaalla lahjalla, joka ilahduttaa vuosikymmeniä.

Maksa heti tai kätevästi osissa alk. 20 € / kk!

HUOM! Ilmestyy maaliskuun lopulla

Osasto:

Kuvaus

Suurteos suomen panssareista  aselajin perustamisesta Nato-aikaan 

Itsenäisen Suomen panssariase käsittelee Suomen panssarivoimien historiaa panssarivaunutyyppien kautta, ja kertoo siten uudenlaisesta näkökulmasta panssarisodan historiasta sekä panssariaseen kehityksestä rauhanaikana.

496-sivuinen suurteos kattaa ensimmäisten panssarivaunujen hankinnan Suomeen vuonna 1919, panssariaseen kehityksen 1920- ja 1930-luvuilla, panssarisodan vaiheet talvi-, jatko- ja Lapin sodassa 1939–1945 sekä sotien jälkeiset vuodet nykypäivään saakka.

 Teokseen on kerätty aineistoa vuosien ajan. Lähteinä ovat olleet arkistot, museot ja yksityiset kokoelmat, alan julkaisut ja haastattelut.

Teoksen suuri koko mahdollistaa hulppean kuvituksen. Teoksessa on yli 900 valokuvaa vuosilta 1918–2024. Eniten kuvia on sotavuosilta.

 Kalevi Keskinen on laatinut teokseen panssariaseen kehitystä sekä panssarisotaa koskevat tietotekstit. Keskinen on pitkän linjan tietokirjailija ja kuvatoimittaja, joka on erikoistunut sotahistoriaan.

Jarmo Lindgren on kirjoittanut panssari­vaunujen ja -ajoneuvojen historiat. Pienoismallien rakentajana Lindgren on yli 40 vuoden kokemuksella perehtynyt panssarivaunuihin ja niiden historiaan sekä alan kirjallisuuteen ja kuvamateriaaliin. Tekijät ovat koonneet yhdessä kirjan laajan kuva-aineiston. Pääosa sotienjälkeisestä kuvastosta on Lindgrenin valokuvaamaa.

Teoksessa on myös mm. luettelo talvi-, jatko- ja Lapin sodan vaunutappioista. Sen ovat koostaneet Mikko Heikkinen ja Kari Tapio.