Ale!

Pieni suomalainen piippukirja

19.90 17.50

Jussi Vartiainen kirjoitti piipunpolton historiasta ja nykypäivästä teoksen, joka vastaa yleisimmin esitettyihin kysymyksiin. Piipunpoltto on tullut jälleen muotiin. Piipunpoltto ei ole kuitenkaan erityisen näkyvää. Kadulla ei usein tapaa kansalaista piippu suupielessä. Tämä kertoo osaksi siitä, että piipunpoltto on nykyisin monelle enemmän harrastus kuin tapa. Toisaalta savukkeista on siirrytty hienostuneempaan paheeseen.

 

 

Osasto:

Kuvaus

Alan harrastajat ovat olleet pulassa, kun vuosisataisesta ilmiöstä ei ole ollut saatavilla tietoa. Pieni suomalainen piippukirja on lähes 40 vuoteen ensimmäinen suomenkielinen tietoteos piipuista ja piipunpolttoon liittyvästä kulttuurista. Kirja on sidottu (kovakantinen), 96-sivuinen povitaskukokoinen tietopaketti. Erinomainen lahja itselle ja toiselle piippuniekalle.

Kuinka otan uuden piipun haltuun? Kuinka piippu täytetään ja sytytetään? Kuinka kauan pesällinen kestää? Miten puhdistan piipun? Miltä näyttävät apple, billiard ja dublin? Kuinka monta piippua harrastaja tarvitsee? Milloin tupakanviljely ja piipunpoltto alkoivat Suomessa?

Jussi Vartiainen: Pieni suomalainen piippukirja. 96 sivua, nelivärikuvitus, sidottu.

Amanita ISBN 978-952-5330-72-4