Ale!

Pieni suomalainen sikarikirja

19.90 17.50

Mitä tarkoittaa cohiba? Mistä Punch sai nimensä? Kuka kääri ensimmäiset sikarit Suomessa? Missä sijaitsee Breña Alta? Sikarin gauge on 49; mitä se on  millimetreissä? Montako satoa vuodessakorjataan kuubalaisella tupakkatilalla? Missä maassa valmistetaan eniten premiumsikareita? Mikä oli Herman Upmannin ammatti?

Sikarin matka pellolta laatikkoon on monivaiheinen prosessi. Sikarin menneisyys ja nykyisyys ovat värikästä kulttuurihistoriaa. Kirja on käytännöllinen matkaopas Kuuban kävijälle. Lukija pääsee tutustumaan myös komisaario Palmun sikareihin ja Matti Kassilan haastatteluun. Nyt ensimmäistä kertaa kirjoissa ja kansissa myös suomalaisen sikarin polton ja valmistuksen historiaa.

Kirja on sidottu (kovakantinen), 96-sivuinen povitaskukokoinen tietopaketti. Erinomainen lahja itselle ja toiselle sikariniekalle. Kustantaja Amanita.

ISBN 978-952-5330-52-6

Osasto:

Kuvaus

Pieni suomalainen sikarikirja tarjoaa syvällistä tietoa ja kepeää triviaa; tarpeellista asiaa sikariniekalle. Kai Linnilä ja Teppo Nättilä avaavat vuosikymmenien kokemuksella makujen ja tuoksujen maailman.