Muistojen koulutaulut

ISBN: 978-951-31-4396-1
Luokka: 38.2209
Koko: 210 x 260 mm
Sivuja: 288
Sidos: Sidottu 

 

Muistojen koulutaulut on kiehtova matka vuosien takaisten­ tuttujen­ kuvien pariin. Kirja esittelee noin 170 upeaa­ kuvataulua­ Kustaa Heikkilän Savolaisesta maisemasta Ebba Masalinin Kärpässieneen­. Joukossa on sekä koti- että ulkomaisia­ tauluja 1890-luvulta 1930-luvulle. Aikalaistekstit oppi- ja tietokirjoista­ kertovat elävästi paitsi koulutaulujen aiheista ja tapahtumista myös eilispäivän arvoista.

Näyttävä kuvateos kertoo koulutaulujen asemasta Suomessa­, niiden­ merkityksestä ja arvostuksesta, taiteilijoista­, kustantajista­, painamisesta ja myynnistä. Tämä on tärkeä tieto­kirja aiheesta­, josta on julkaistu hyvin vähän kirjallisuutta. Artikkeleissa esitellään­ merkittävät sarjat kaikilta keskeisiltä­ oppialoilta ja nostetaan esiin koulutaulujen taiteilijat. Ensi kertaa­ kerrotaan suomeksi myös suosituista saksalaisista­ koulutaulusarjoista­.
 
Sari Savikko on kasvatustieteiden maisteri, kustannustoimittaja ja tietokirjailija­. Hän on aiemmin kirjoittanut koulutauluista päätoimittamassaan suurteoksessa Koulujen taide (Tammi 2007).

Malliaukeamia:

Kirjapuotiin