WANHAN AJAN KEITTIÖSSÄ

Yllätä ystäväsi ja perheesi suomalaisilla perinneherkuilla kuten kuutelo, liuskaloora, kaltikaiset, apposet, kuutamopuuro tai mansikkapöperö. Tämä kirja vie sinut lumoavalle aikamatkalle vuoden 1896 keittiön arkeen ja juhlaan. Isomummin keittiö kertoo oman aikansa suuritöisestä ruoanlaitosta, jolloin vuodenajat ohjasivat taloutta enemmän kuin nykypäivänä. Kirjan reseptit onnistuvat nykyaikaisin välinein ja ruoka-ainein helposti tuoden tuulahduksen mennyttä aikaa jokaisen arkeen.

 

34-vuotias taloudenhoitaja Elsa Helminen pitää ruokapäiväkirjaa ja kertoo arjen mietteistään koskettavasti. Kuhunkin kuukauteen liittyvät ruokaohjeet on muutettu vastaamaan nykypäivää. Menneen ajan tunnelmaa elävöittää upean nostalginen kuvitus. Lämpimän ja elävän kuvauksen runsaan sadan vuoden takaiseen ruokakulttuuriin ovat kirjoittaneet Kai Linnilä ja Hanna Pukkila.


"Kirjassa on myös aina ajankohtaisia ohjeita rapujen keitosta raparperikiisseliin. Aitouden etsijälle selviää, miten ruisleivän juuri syntyy. Kirja on selkeä ja herkullisen kaunis. Menneen ajan piirrosten ja kuvien keskellä sianpääsylttykin näyttää romanttiselta."
-- Helsingin Sanomat 16.9.2004


Kirjassa on kaikkiaan yli 120 reseptiä.
Mukana muun muassa seuraavat herkut:

 

Luukeitto

Vatkuli

Kuutelo

Mahlasima

Kalakukko

Uutispuuro

Isoäidin kaurakakut

Perunaleivokset

Sipulimaito

Alatoopi

Joululimppu

Rusinasoppa

 

 

195 x 260 mm

168 sivua

ISBN 951-556-046-2

Kirjapuotiin