ONKO LINTU KOTONA?

Sata siivekästä

Koko 130 x 207 mm
216 sivua
Mistä erottaa räkätti- ja laulurastaan, kala- ja harmaalokin? Missä voi tavata laulujoutsenen? Kenen pesään käki munii? Milloin voi kuulla punarinnan laulua? Haluaisitko oppia tuntemaan ja tunnistamaan paremmin tavallisimpia lintujamme ja niiden laulua?
Onko lintu kotona? on aloittelevan lintuharrastajan, lähiympäristöstään maalla tai kaupungissa kiinnostuneen, mökkiläisen ja koko perheen verraton käsikirja. Se esittelee ytimekkäästi sata pihapiirin lintua, joukossa myös muutama erikoisempi bongattava. Kustakin linnusta, sen tavoista, levinneisyydestä, elinympäristöstä, ravinnosta ja pesinnästä, kerrotaan oleellisin kansantajuisesti. Monien lintujen laulu on lisäksi kuvattu nuotein tai laulukaaviolla. Lisäväriä tuovat myös tekijöiden omat muistot sekä kansantarinat Kaarle Krohnin Suomalaisten kansansatujen (1886) mukaan.
Oppaan runsas kuvitus on Magnus Körnerin sekä von Wrightin veljesten, joiden akvarellit ja litografiat ovat Suomen kauneimpia ja arvostetuimpia lintukuvia. Lajikuvat ovat informatiivisia ja tarkkoja – niiden avulla linnut on helppo tunnistaa. Lisäksi teos esittelee pesien aarteita: linnunmunat ovat Gösta Sundman grafiikkaa vuodelta 1879.

Näyteaukeama Järripeippo JPG

Näytesivut sisällysluettelo PDF

Näytesivut Hernekerttu PDF

Kirjapuoti