Kisatytön keittiö

Hanna Pukkila

Maista kotimaisia herkkuja 1950-luvulta! Raparperitirri, vitamiinivoileipä, lanttukukko, punajuuripata, mannamyky… kirjan resepteillä loihdit nostalgisia makuja olympialaisten ja Armi Kuuselan vuosikymmeneltä.

Kisatytön keittiö on 21-vuotiaan Maija Honkasen ruokapäiväkirja olympiavuodelta 1952. Maija asuu Hämeenlinnassa ja työskentelee Mensan säilyketehtaassa. Vapaa-ajallaan hän käy tansseissa ja elokuvissa sekä tekee retkiä moottoripyörällä poikaystävänsä Eskon kanssa. Päiväkirjassaan Maija kertoo vuoden värikkäistä tapahtumista Hämeenlinnassa ja Helsingissä. Tuontitavarat ja kehittyvä elintarviketeollisuus monipuolistivat ruokapöytää, ja olympialaiset toivat uusia eksoottisia tuotteita ja makuja suomalaiseen keittiöön, joka toipui 1950-luvulla piinallisesta pula- ja säännöstelyajasta. Valokuvat, postikortit, tuotepakkaukset ja mainokset palauttavat unohtumattoman vuoden tapahtumat värikkäällä ja tenhoavalla tavalla. Kirjan ruokaohjeet on sovellettu nykypäivään.

Kisatytön keittiö on jatkoa suosituille Isomummin keittiö- ja Jazztyttö keittää -kirjoille.

Tädille asennettiin tänään puhelin. Olohuoneen sivupöydällä seisoo nyt musta puhelinkone. Heti kun se alkoi toimia, täti tilasi puhelun äidille Helsinkiin, mutta meni kaksi tuntia ennen kuin puhelu tuli.
Merkintä Maijan päiväkirjasta 7.5.

ISBN-13: 978-951-556-096-4
ISBN-10: 951-556-096-9