Julkaistu

Suomen kauneimmat kirkot

Uskonpuhdistuksen 500-vuotisjuhlan kunniaksi ilmestynyt numeroitu suurteos on ylistys Suomen kirkoille, arvokkaimmalle rakennusperinnöllemme.

Kauneus on katsojan silmässä. Yhtä miellyttää keskiaikainen kivikirkko tai kotoisa puukirkko, toista puhuttelee korea jugendpyhäkkö, kolmas vaikuttuu valoisan modernista kappelista. Monelle kirkoista kaunein on oma kotikirkko.

Juhlateokseen on valikoitunut kuusikymmentä sykähdyttävää kirkkoa tai kappelia Fagervikistä Rovaniemelle ja Finströmistä Vuoksenniskalle. Rakennukset edustavat eri aikakausia ja kauneusihanteita. Valitsijaraadin eri alojen vaikuttajat ovat tutustuneet laajalti suomalaisiin kirkkoihin. Heidän esittämistään noin kahdestasadasta ehdotuksesta toimituskunta on valinnut maantieteellisesti ja tyylillisesti kattavan kokoelman pyhäkköjä: viisikymmentäkaksi luterilaista kirkkoa, neljä kappelia ja neljä ortodoksista kirkkoa.

Teoksen valokuvat ovat uusia ja useimmat on kuvattu tätä teosta varten. Ne todistavat, että edellisten sukupolvien perinnöstä on pidetty hyvää huolta. Modernit kirkot tulevat samalla tavalla olemaan korvaamaton osa meidän aikamme rakennusperintöä.

kirkkomock

Suomen kauneimmat kirkot

432 sivua, yli 200 kuvaa. Painettu Suomessa.

1517 numeroitua kappaletta uskonpuhdistuksen 500-vuotisjuhlan kunniaksi

LOPPUUNMYYTY

Lue ESITE tästä

Kirkkojen valinta perustuu vapaamuotoisen asiantuntijaraadin ehdotuksiin. Raatiin kuuluivat (aakkosjärjestyksessä): Metropoliitta Ambrosius, toimittaja Markku Haapio, pastori Marianne Heikkilä, kirjailija Laila Hirvisaari, tutkija Marja Terttu Knapas, professori Riitta Konttinen, Museoviraston pääjohtaja Juhani Kostet, arkkipiispa Leo, taiteilija Vesa-Matti Loiri, arkkipiispa Kari Mäkinen, professori Riitta Nikula, pastori Hilkka Olkinuora, arkkipiispa emeritus Jukka Paarma, professori Juhani Pallasmaa, dosentti Osmo Pekonen ja kirjailija Kaari Utrio.

Kysy lisää tuotteesta