Posted on

Suomenhevosen juhlateos on ilmestynyt

hevoskorttinetti

Suomenhevonen – arjen sankari  on  monipuolisin ja laajin teos suomalaisen hevosen vaiheista esihistoriasta nykypäivään.

Kookkaassa 448-sivuisessa teoksessa on lähes 380 kuvaa. Pääartikkelien kirjoittajat ovat Terttu Peltonen, Päivi Laine, Sari Savikko, Roger Johansson ja Kyösti Saranpää.

Erityisen ajankohtainen on Kyösti Saranpään artikkeli ’Kuninkuusravien 90 vuotta’. Kuninkuusraveja on järjestetty säännöllisesti vuodesta 1924 muutamaa sota-ajan poikkeusvuotta lukuun ottamatta.

Kirjassa on myös mm. uusinta tietoa suomenhevosen alkuperästä: kotieläingenetiikan professori, FT, dosentti Juha Kantasen tietoisku kertoo, millaisia tuloksia on saatu uusissa DNA-merkkitutkimuksissa. Painos on rajoitettu 1000 kappaletta ja jokainen teos on yksittäisnumeroitu.

Lue esite tästä 3 mt

Lisätietoja info@amanita.fi – 02 7489 500

 

Heikki Haapavaara Kauppalehti 19.11.2014:

Kunnianosoitus. Sitkeä suomenhevonen on saanut kunniakseen 450-sivuisen suurteoksen, jossa lienee kaikki, mitä tuosta eläimestä pitää tietää romantiikkaa myöden. Suomenhevonen on yhä kansallisen ylpeyden aihe.

Tuo eläin oli taloutemme moottori, maatilojen ja savottojen raataja ja sotien tärkein työkone. Se on ollut myös rakas ystävä ja urheilukumppani. Kirjan valokuvakuvitus on hieno, teokseen poimitut maalaukset ja piirustukset huikaisevia.

Teosta ei voi lukea ilman tunteiden värinää. Ilman suomenhevosta suomi ei olisi Suomi. Näyttävää tekijäjoukkoa on vetänyt päätoimittaja Sari Savikko. Kirja on myös tyylikäs taide-esine joka vaatii huomiota uudelleen ja uudelleen. 5/5

 

Otteita Jorma Kemiläisen kirja-arviosta “Arjen sankari sai arvoisensa suurteoksen” (Hevosurheilu 20.8.2014):

“Tietokirjakustantaja Amanitan julkaisema Suomenhevonen Arjen sankari on suurteos käsitteen kaikissa merkityksissä. – – Kysymyksessä on kenties laajin ja monipuolisin kuvaus suomalaisen hevosen vaiheista. Huolelliset lähdeviitteet sekä kattava lähdeluettelo tekevät teoksesta myös aidon tietokirjan. – – Kulttuuri- ja taidehistoriaan erikoistuneen Savikon käden jälki näkyy niin ammattimaisessa kirjoitusotteessa kuin teoksen lähes 380 kuvaa käsittävässä erittäin laadukkaassa kuvituksessa. – – Artikkeleiden kirjoittajina on hevosalan syvätuntijoita, kuten Terttu Peltonen (kantakirjatyö), Päivi Laine (suomenhevonen tänään), Roger Johansson (hevosjalostuksen varhaisvaiheet) ja Kyösti Saranpää (Kuninkuusravien historia). –  – Aivan uutta tietoa tarjoaa kotieläingenetiikan professori Juha Kantasen artikkeli suomenhevosen geeniperimään liittyvistä DNA-tutkimuksista. – – Tietokirjaa voi pitää kunnianosoituksena suomenhevoselle. Suurteoksella on suurteoksen hinta, mutta rahalle saa kyllä kelpo vastineen.”

 

Ote Kaijaleena Runstenin kirja-arviosta ”Kansallisrotu sai arvoisensa tietokirjan” (Maaseudun Tulevaisuus 1.9.2014):

”Varsinkin kirjallisuudesta ja taiteesta kootut tekstit ja kuvat osoittavat, kuinka tärkeä osa maalaisen Suomen elämänmenoa hevosella on ollut. Samalla kirjasta löytyy myös mielenkiintoista tietoa hevosen käytöstä kaupungeissa esimerkiksi palokunnissa ja raideliikenteessä Helsingissä ja Tampereella. Myös suomenhevosen rooli sisällissodassa sekä poliisivoimien kehityksessä on vähemmän tunnettua. Upeasti kuvitettuna teos risteyttää onnistuneesti taide- ja tietokirjan.”

Please follow and like us:
0