Posted on

SUOMI 1917 – Suomi 100 vuotta juhlateos – LOPPUUNMYYTY

nettiin

Ajatus suomalaisista yhtenäisenä kansakuntana ja haave riippumattomasta Suomen valtiosta muodostui 1800-luvun aikana. Professori Hannu Salmi nostaa artikkelissaan esiin kaikki ne käännekohdat, jotka rakensivat Suomesta kulttuurikansakunnan. Suomalainen kirjallisuus, kuvataide, teatteri, elokuva ja musiikki olivat luomassa yhtä kansakuntaa.

Dosentti Samu Nyström kertoo, mitä todella tapahtui vuoden 1917 kuluessa. Värikäs artikkeli kertoo kansakunnasta, jota koettelevat maailmansodan aiheuttama pula ja sisäiset levottomuudet. Dramaattinen vuosi näyttää ajautuvan kaaokseen, mutta Suomi tointuu lopulta antamaan itsenäisyysjulistuksensa.

Teoksen artikkeleita on maustettu tietoiskuilla ja kuvituksella. Ne antavat monipuolisen kuvan kansallisen historiamme käännekohdista sekä Suomesta ja suomalaisuudesta valtion syntyhetkellä. Kansalliskirjaston kokoelmien avulla piirretään maasta ja kansasta kirjava kartta: kaikkien yhteiskuntakerrosten, eri aatteellisten ja uskonnollisten näkemysten ja eri puolilla maata asuvien suomalaisten ryhmäkuva. Lue lisää

Kysy lisää tuotteesta

Please follow and like us:
0