Julkaistu

Suomi 1918 – itsenäisyys sinetöidään ja valtion perusta luodaan

 

Suomi 1918 on kokonaiskuva itsenäisyyden ajan tärkeimmästä vuodesta, jonka ratkaisut määräsivät ­Suomen­ suunnan. Noin 450-sivuinen teos on palkitun historioitsijan, professori Viljo Rasilan suurtyö. Tietoiskut kertovat vuoden suuret ja pienemmät tapahtumat ja ­niiden päivämäärät, ja runsas kuvitus piirtää muotokuvan ­nuoresta­ kansasta sekä arjesta sodan ja rauhan kuukausina. Painettu vain 1918 numeroitua kappaletta. Numero yksi luovutetaan tasavallan presidentille ja numero kaksi Kansalliskirjastolle.

Viljo Rasila on tunnettu historioitsija ja pitkä­aikainen Tampereen yliopiston Suomen historian professori. Suomalainen Tiedeakatemia palkitsi Rasilan ensimmäisellä Eino Jutikkalan historiapalkinnolla vuonna 2007.

Rasila on väitellyt torpparikysymyksestä ja avannut uraauurtavalla tavalla kirjoissaan vuoden 1918 tapahtumia ja taustoja. Hän on kokenut laajojen yleisesitysten laatija, Suomen talous­historia -sarjan toimituskunnan jäsen ja Suomen maatalouden historia -sarjan päätoimittaja.

Viljo Rasilaa on kiitetty erityisesti yksilön kokemusten huomioimisesta yhtenä tärkeänä historiantutkimuksen ulottuvuutena. Suomi 1918 on monipuolinen ja runsaaseen aineistoon pohjautuva kokonaisesitys Suomen valtion ensi hetkistä. Kirjan kantava teema on laki ja laillisuus.

 

Numeroitu painos 1918 kappaletta, numero 1 luovutetaan Tasavallan presidentille ja numero 2 Kansalliskirjastolle. Mitat 250 x 300 mm. Yli 450 sivua, yli 350 kuvaa: valokuvia, piirroksia, maalauksia. Teksti professori Viljo Rasila, toimituskunta Hanna Pukkila-Toivonen, Sari Savikko ja Lauri Linnilä. Nahkaselkä pintein, kultafoliointi selässä sekä etu- ja takakannessa. Kaksi lukunauhaa.

Painettu Porvoossa suomalaiselle paperille. isbn 978-952-5330-95-3

Lataa esite tästä

Kysy lisää teoksesta täältä